Kort economisch nieuws van 30 juni 2021

Kort economisch nieuws van 30 juni 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt 657 nieuwe coronabesmettingen op woensdag, 117 meer dan dinsdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests.
  • Een aantal banken en pensioenfonds ABP stellen 400 miljoen euro aan leningen beschikbaar voor mkb-bedrijven. De regeling is bedoeld voor sectoren die door de coronacrisis een zwakkere vermogenspositie hebben gekregen. Met de leningen moeten ongewenste overnames worden voorkomen, schrijft het FD.
  • Een op de tien werknemers wil weer volledig op kantoor werken zodra dat kan. Circa 70 procent kiest voor een combinatie tussen thuis en op locatie werken, terwijl 20 procent volledig vanuit huis wil blijven werken. Dat meldt vakbond FNV op basis van een peiling.
  • De afzetprijzen van de Nederlandse industrie kwamen in mei gemiddeld 12,9 procent hoger uit dan in mei vorig jaar. Dat zegt het CBS. De stijging is vooral te verklaren door de toegenomen prijzen voor ruwe aardolie.
  • In België is de deltavariant van het coronavirus inmiddels verantwoordelijk voor 23 procent van de coronabesmettingen. Een week daarvoor lag dat nog op 16 procent, meldt de VRT. Wereldwijd is het aantal coronabesmettingen voor het eerst sinds negen weken weer aan het toenemen, waarbij de deltavariant de hoofdoorzaak zou zijn.