Kort economisch nieuws van 5 augustus 2021

Kort economisch nieuws van 5 augustus 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches
  • Het RIVM meldt donderdag 3402 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er 587 meer dan woensdag. De ziekenhuisbezetting nam iets toe.
  • Farmaceut Pfizer verwacht van haar Amerikaanse werknemers en ingehuurde krachten dat zij zich inenten. Als dat niet gebeurt, moeten zij zich wekelijks laten testen, meldt Reuters. Steeds meer grote Amerikaanse ondernemingen stellen soortgelijke eisen.
  • In juni is de acht miljoenste woning toegevoegd aan de woningvoorraad. Dat schrijft het CBS. Absoluut gezien groeide de woningvoorraad in Amsterdam het hardst met 39.000 opgeleverde woningen.
  • De deltavariant van het coronavirus heeft een ongeveer vier keer hogere virale lading dan het oorspronkelijke Wuhan-virus. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling medische microbiologie van het Maastricht UMC+. De suggestie dat de deltavariant tot zelfs duizend maal besmettelijker is, wordt met dit relatief grote onderzoek sterk genuanceerd.
  • Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft vorig jaar 38 miljoen coronasneltesten gekocht voor 354 miljoen euro. Tot nu toe zijn er slechts 6 miljoen van gebruikt, schrijft dagblad Trouw.