Kort economisch nieuws van 5 mei 2021

Kort economisch nieuws van 5 mei 2021 Door: FHI federatie van technologiebranches
  • Het RIVM meldt op woensdag 7336 nieuwe coronabesmettingen, 461 minder dan dinsdag. Ook de ziekenhuisbezetting daalde.
  • Het demissionaire kabinet wil de komende weken stappen zetten om een vaccinatiedocument te ontwikkelen dat in Nederland geldig is als een toegangsbewijs voor evenementen. Ook moet het dienen om naar het buitenland op vakantie te kunnen, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge aan de Kamer.
  • De Britse regering onderzoekt of iedereen ouder dan 50 in de herfst een derde prik kan krijgen. Zo hoopt de overheid corona nog voor de kerst volledig uit te roeien, meldt The Times. Er wordt gekeken naar een aangepast vaccin dat gemuteerde varianten aan kan en naar een derde prik met bestaande vaccins.
  • TSMC, de grootste chipfabrikant ter wereld, wil in de Amerikaanse staat Arizona vijf chipfabrieken bouwen, schrijft Reuters. De expansieplannen zijn vooral ingegeven door de grote wereldwijde tekorten aan computerchips.
  • Na circa vier maanden vaccineren hebben 4,4 miljoen Nederlanders een eerste prik gekregen en 1,2 miljoen mensen ook een tweede vaccinatie. In totaal zijn ruim 5,6 miljoen prikken gezet, meldt de NOS op basis van cijfers van het RIVM. De komende weken moet het vaccinatietempo flink omhoog.