LabTours (o.a. QuTech) tijdens RF Technology event bijna vol

LabTours (o.a. QuTech) tijdens RF Technology event bijna vol Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Traditiegetrouw wordt het RF Technology event georganiseerd op een locatie met een sterk kloppend technologisch hart. Op dinsdag 7 april kunnen bezoekers aan het event één van de vier rondleidingen (QuTech, start up’s, mm-wave laboratory en het Steele Lab) volgen. Door de grote interesse is het aantal rondleidingen uitgebreid, maar er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Als u zich hier registreert als bezoeker, kunt u zich nu dus nog aanmelden voor een rondleiding.

Lees verder ...

Het meest recente nieuws op de website van QuTech betreffende een cryo-chip toont het intrigerende werkgebied van dit laboratorium. QuTech heeft samen met Intel een geïntegreerd circuit ontworpen en gefabriceerd dat bij extreem lage temperaturen kan werken bij het regelen van qubits. Er zijn ook rondleidingen naar de start-up bedrijven. Qblox wil de binnen Qutech ontwikkelde technologie naar de markt brengen met focus op schaalbaarheid en verbeterde signaaleigenschappen. Delft Circuits is ook spreker op het event. In de tour tonen zij de ultraflexibele en cryogene compatibele microgolfkabels die zo dun kunnen zijn als 0,3 mm. De meerkanaals flexibele kabels bevinden zich in de bètatestfase. De tour die al bijna helemaal gevuld is gaat naar het mm-wave Lab van de afdeling voor microelektronica. Daarnaast is er een tour naar het Steele Lab. De kern van het onderzoek in dit laboratorium is gericht op het gebruik van ‘microwaves photons’ die gevangen zitten in supergeleidende circuits om mechanische resonatoren in het ‘quantum regime’ te onderzoeken en te regelen.

Hier kunt u het volledige programma van het RF Technology event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.