M800 Profinet: alle processensorinformatie overal beschikbaar

M800 Profinet: alle processensorinformatie overal beschikbaar Door: Elscolab
Breng diagnose en voorspellend onderhoud met een muisklik tot op Plant Managementsystemen.

De digitalisering van productieprocessen is niet meer te stoppen. Door de exponentiële groei van de informatie die netwerken moeten verwerken, wordt de communicatiesnelheid steeds belangrijker.

Profinet is met z’n 10-100 Mbit/s hierop het antwoord. De Mettler Toledo M800 Profinet is de standaard voor digitale communicatie voor inline procesanalyzers, geïnstalleerd in een non-Ex omgeving.

In een digitale productieomgeving is informatie over de status van de inline sensor cruciaal voor onder meer voorspellend onderhoud (Predictive Maintenance), diagnose en probleemoplossing. De M800 leert van de belasting die de sensor, welke aan het proces blootgesteld is, ervaart. Op basis van deze informatie voorspelt hij de resterende levensduur en bepaalt hij het interval tot de volgende onderhoudsbeurt.

Die informatie is al jarenlang beschikbaar in het veld (in de meetomvormer) en nu dus ook op PLC, DCS en Plant Management niveau. Met de M800 Profinet is alle ISM (Intelligent Sensor Management) informatie overal beschikbaar.

‘M800 goes digital’

Een volledig digitaal meetcircuit, van sensortip tot plant beheersysteem, is door de M800 Profinet mogelijk voor:

  • pH- en ORP(redox) metingen
  • (optische) zuurstofmeting in vloeistof en gasfase
  • Geleidbaarheidsmeting (2- of 4-elektrode systeem en inductief)
  • CO2 analyse voor hoge en lage meetwaarden
     

Vragen? Meer informatie nodig?
Aarzel niet ons te contacteren.