MKB-Nederland: uitstel van betaling coronasteun 2020 onacceptabel

MKB-Nederland: uitstel van betaling coronasteun 2020 onacceptabel Door: FHI federatie van technologiebranches

MKB-Nederland noemt het onaanvaardbaar dat ondernemers tot wel zestien weken moeten wachten op coronasteun die zij van de overheid nog tegoed hebben over het vierde kwartaal van vorig jaar. Het gaat om vertraagde uitbetaling van het herziene TVL-voorschot en de voorraadvergoeding.

Volgens MKB-Nederland trokken ondernemers bij de ondernemersorganisaties aan de bel nadat zij een mail hadden gekregen van de RVO. Daarin schreef de RVO dat de betalingen niet eind deze maand worden uitgekeerd, maar veel later. Eerder waren er nog toezeggingen dat er op 22 februari zou worden uitbetaald, zegt voorzitter Jacco Vonhof: “Het gaat veelal om ondernemers met 100 procent omzetverlies, die nauwelijks nog een cent op de bank hebben. Ze hebben betalingsafspraken gemaakt met leveranciers die ze nu niet kunnen nakomen, kunnen misschien de boodschappen niet eens meer betalen. De onrust over dit uitstel is ontzettend groot.”

Vermoedelijk duizenden ondernemers hebben een mail van RVO ontvangen, vermoedelijk ondernemers in sectoren die in de december gesloten waren. Vonhof dringt er bij het ministerie van Economische Zaken er op aan om zo snel mogelijk uit te betalen.

De vertraging is te verklaren door de complexe regelingen die diverse malen door de regering zijn aangepast. Hierdoor is de werkdruk bij de RVO flink toegenomen.

Lees meer bij MKB-Nederland.