Moderne beperkingen vragen om nieuwe meetbenaderingen

Moderne beperkingen vragen om nieuwe meetbenaderingen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De spreker van Keysight Technologies, Gustaaf Sutorius, gaat in zijn presentatie in op het bereiken van limieten. Met name op het gebied van analoge prestaties met alle belangrijke specificaties zoals ruis en vervorming komt men dicht bij de fysieke grenzen. Ook presteert de architectuur van een spectrum analyzer niet erg goed met moderne signalen die complexer worden wat betreft informatie en bezette bandbreedte. Een nieuwe meetbenadering is nodig om de hardwarebeperking te overwinnen en de meest uitdagende signalen te kunnen karakteriseren

Lees verder …

Eén van de meest populaire en veelzijdige van alle meetinstrumenten, de spectrum analyzer, meet de grootte van een ingangssignaal versus frequentie. Daarentegen meet de vectorsignaalanalysator de grootte en fase van een ingangssignaal binnen de middenfrequentiebandbreedte van de analyzer. De architectuur van een spectrum of signaal analyzer is behoorlijk ingeburgerd, gebaseerd op een super-heterodyne ontvanger die het signaal detecteert en verwerkt.

In de presentatie van Keysight Technologies zal een nieuwe aanpak toegelicht worden, waarbij de architecturale verandering gedetailleerd beschreven wordt.

Joost van Heijenoort van AR Benelux haakt in op een goede RF/uWave mixer topologie. Aangezien er zoveel opties zijn, is het van belang om de correcte mixer voor uw ontwerp te kiezen. Variërend van een single sideband mixer tot een subharmonic image rejection mixer. De spreker kijkt nauwkeurig naar de verschillende topologiën en de specificaties van de mixerschema's.

Hier kunt u het volledige programma van het RF Technology event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.