NGE100 serie DC voedingen van R&S

NGE100 serie DC voedingen van R&S Door: TT&MS

De NGE100 serie DC voedingen van Rohde & Schwarz bestaat uit robuuste, hoogwaardige, betaalbare instrumenten. Ze bieden hoge efficiëntie in combinatie met een lage rimpel, en een verscheidenheid aan handige functies die je niet vaak vindt in deze klasse van voedingen.

De NGE100 serie
De serie NGE100 DC voedingen bestaat uit de NGE102 tweekanaals voeding en de NGE103 3-kanaals voeding. Beide instrumenten leveren een uitgangsvermogen tot 33,6 W per kanaal met een maximale spanning van 0-32V en een maximale stroom van 0-3A. In contrast met de meeste voedingen in deze klasse, beschikken de NGE100 voedingen over 100% elektrisch gelijkwaardige uitgangskanalen. Alle uitgangen zijn massavrij en kortsluitvast. De uitgangskanalen kunnen serieel of parallel worden gecombineerd om hogere spanningen of hogere stromen te bereiken (tot 96 V/9 A met alle drie kanalen van de NGE103).

Om het instrument en het te testen apparaat (DUT) te beveiligen, bieden de NGE100 DC voedingen een verscheidenheid aan beveiligingsfuncties. Voor elk kanaal kunnen de gebruikers afzonderlijk de maximale stroom (elektronische zekering, overstroombeveiliging, OCP), de maximale spanning (overvoltage beveiliging, OVP) of het maximale vermogen (netwerkbescherming, OPP) instellen. Bij het bereiken van een dergelijke limiet wordt het betreffende uitgangskanaal uitgeschakeld. Overtemperatuur beveiliging (OTP) voorkomt oververhitting van het instrument. En dat alles met heel makkelijk in te stellen vanaf het front paneel of middels de software.
De uitgebreide instellingen kunnen ook worden opgeslagen in een intern geheugen zodat vaak gebuikte instellingen altijd met een paar toetsen weer zijn gerealiseerd.

OPTIES
In industriële toepassingen worden voedingen vaak geïnstalleerd in 19″ racks. De HZC95 rackmount kit maakt het mogelijk om de voedingen in rekken te monteren, ook in combinatie met HMC testinstrumenten. De NGE100 serie DC voedingen kunnen middels opties op afstand via USB of optioneel via Ethernet of zelfs draadloos LAN worden aangestuurd. Deze modellen zijn ook middels een optie uit te breiden met Digital Trigger I/O.

Voor uitgebreide specificaties van dit product verwijzen wij u graag naar de datasheet.