Nieuwe aanpassing NOW-regeling

Nieuwe aanpassing NOW-regeling Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 1 mei heeft minister Koolmees van Sociale Zaken nieuwe aanpassingen op de NOW-regeling bekendgemaakt. Dit is de tweede wijziging van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Een regeling die is bedoeld om bedrijven financieel tegemoet te komen. Specifiek voor diegene die direct sinds 1 maart te maken hebben gekregen met omzetverlies.

Deze inhoudelijke aanpassing richt zich op vier verschillende punten. De eerste is dat de verplichte melding aan de gemeente, indoen het bedrijf gebruik maakt van de NOW-regeling, vervalt. Dit scheelt papierwerk voor de ondernemer.

De tweede aanpassing is wederom het vervallen van een verplichting. Het bedrijf hoeft nu niet meer binnen vier weken na de subsidieaanvraag een Nederlands bankrekeningnummer aan te leveren.

Daarnaast is nu aangepast dat de aanvrager automatisch instemt met een eventuele openbaarmaking van gegevens uit het subsidiedossier. 

Ten slotte is de omzetbepaling van concerns aangepast. Hierdoor kan ook op het niveau van de werkmaatschappij subsidie worden aangevraagd.

Met deze vier aanpassingen probeert de NOW-regeling verder te voldoen aan werkbehoud in Nederland. Indien nodig zullen er nog meer aanpassingen volgen. Meer lezen over de regeling? Dat kan in de Kamerbrief