Nieuwe thermo-elektrische modules (TEM’s) voor het koelen van hoge temperatuur applicaties.

Nieuwe thermo-elektrische modules (TEM’s) voor het koelen van hoge temperatuur applicaties. Door: Telerex Nederland B.V.

Laird biedt nieuwe thermo-elektrische modules (TEM’s) aan voor het koelen van applicaties bij hoge temperaturen. De TEM’s van de ET-serie zijn zeer geschikt om elektronische apparaten te beschermen tegen oververhiting als deze zich bevinden in omgevingen met hoge temperaturen.

De serie biedt een actieve koeling voor toepassingen die werken bij temperaturen van + 80°C tot + 150°C. Deze TEM's bieden een koelcapaciteit van meer dan 338 W in een compacte vormfactor en leveren temperatuurstabiliteit om topprestaties bij applicaties in uitdagende omgevingen te garanderen. Hierbij kunt u onder andere denken aan optische transceivers, LIDAR-, DLP- en CMOS-applicaties in een omgeving met hoge temperaturen.

De ET-serie biedt daarnaast een zeer nauwkeurige temperatuurregeling die tot op ± 0,01 °C exact is. De verbeterde TEM-constructie van Laird voorkomt tevens koperdiffusie. Dit komt vaak voor bij TEM’s met een standaardkwaliteit in omgevingen met hogere temperaturen en veroorzaakt een verslechterde werking van de modules. De nieuwe thermo-elektrische modules van Laird beschikken over een HiTemp-constructie, waardoor de prestaties niet verslechteren en de productserie een hoge prestatiecoëfficiënt (COP) behoudt om maximale warmteafwijzing in de luchtomgeving mogelijk te maken, zelfs bij een slechte warmteafvoer.

De HiTemp ET-serie is een geprefereerde koelmethode vanwege de eigen constructie, waarvan is aangetoond dat deze niet degradeert in warme (vochtige) omgeving. Deze productlijn is verkrijgbaar in meerdere configuraties en is ideaal voor applicaties in auto's, transport en andere applicaties met hoge temperaturen.

 

Meer informatie: info@telerex-europe.com