Officiële release van de XIG API voor software developers en de system integration community

Officiële release van de XIG API voor software developers en de system integration community Door: Luxendi

Xicato heeft officieel de XIG API(Xicato Intelligent Gateway application programming interface)aangekondigd aan de software developer en de system integration community onder de standaard MIT Open Source Software (FOSS) licentie. De XIG API maakt het mogelijk om grote netwerken van Bluetooth Mesh nodes installations te configureren, te controleren en monitoren en om er data van te verzamelen en deze ook te analyseren. Zo kan men licht- en audio-visuele effecten beheren in elke commerciële of residentiële ruimte.

Vandaag de dag kent de wireless lighting community een explosieve groei. In dit vroege stadium hoop ik dat manufacturers zich openstellen voor open control standards, cross platform compatibility en, als meest belangrijke, open source topologies, zoals Xicato heeft gedaan met hun control API. De BLE handheld en peripheral customers hebben door de jaren heen al veel voordeel gehad bij deze soort filosofie en samenwerking tussen developers en manufacturers", zegt Alexander Cooper, hoofd van de exhibit technologie in het Smithsonian.

De XIG voorziet in een uitwisseling tussen een Bluetooth Mesh netwerk en eenieder IP LAN netwerk, wat gecentraliseerd management en toegang tot grote netwerken van Bluetooth nodes op afstand mogelijk maakt. Dankzij de toegang tot de XIG API kunnen klanten nu elke lighting control, Iot, audio-visual of building management system controleren en monitoren. Ze kunnen een onbeperkt aantal Bluetooth nodes configureren, wat potentieel ook HVAC systems, security systems en meer zal inhouden. Dit resulteert in de ontwikkeling van customized experiences specifiek voor een bepaalde applicatie. Dit kan allemaal door het gebruiken van Xicato’s open en flexibele software architecture.

Xicato blijft zijn toewijding versterken aan de verdere ontwikkeling van smart building technologies en solutions, wat resulteert in productievere en efficiëntere gebouwen en gezondere leef- of werkruimtes. We willen onze klanten en partners betrekken bij onze missie door onze open software te gebruiken als hefboom om zo application-specific solutions te creëren die van hoge waarde zijn voor de gebruikers van de software.” zegt de CEO van Xicato, Amir Zoufonoun.

Verschillende klanten van Xicato beleven de voordelen van de XIG API al in instalaties in musea, kathedralen, winkels, magazijnen, kantoren en residenties. Voorbeelden zijn enkele Werelderfgoed gebouwen, zoals het Van Gogh museum, het Smithsonian en Westminster Abbey. Control companies, system integrators en end users hebben customized environments gecreërd met behulp van de XIG API in systemen als Medialon, ETC, Pharos, Extron, Crestron, LumiFi en Philips Dynamite.

 

Meer informatie: info@luxendi.com