Online PETER sessie & EMC Compo 2022

Online PETER sessie & EMC Compo 2022 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Leden van de EMC-ESD vereniging zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste online PETER “Problem Solving” sessie op het online Network-Wide Event in het kader van het ETN PETER Project. Meer informatie over dit PETER-project vindt u hier. Deze online PETER “Problem Solving” sessie gaat door op vrijdag 16 april, van 11:00-12:30 (CEST). Deelname aan deze sessie is gratis, maar registratie is vereist via hier.

Een doelstelling van de Nederlandse EMC-ESD vereniging is een brug te slaan tussen de universiteiten en het bedrijfsleven. Vandaar ook dat de vereniging geregeld gesubsidieerde onderzoeksprojecten, waarvan voor ons de meerwaarde duidelijk is, ondersteunt met een aanbevelingsbrief. Het PETER project is een dergelijk project wat de aandacht heeft van het bestuur van de vereniging. De problem solving session heeft veel weg van de EMC kennismarkt die we als vereniging geregeld organiseren en aangezien het dit jaar niet mogelijk is dit evenement vanuit de vereniging te organiseren maken we graag gebruik van het aanbod van het PETER project om bij hun problem solving session aan te sluiten. Vandaar ook dat we deze sessie van harte bij u aanbevelen.

In deze “Problem Solving” sessie zullen de PETER onderzoekers hun mening/standpunt geven over de volgende drie onderwerpen, telkens in een presentatie van 10 minuten over elk onderwerp:

  1. Elke nieuwe technologie genereert nieuwe EMC-problemen. Hebben we nieuwe normen nodig, of zijn de huidige normen voldoende? Of hebben we een andere aanpak nodig?
  2. Het is onmogelijk een goede EM-risicobeoordeling uit te voeren voor situaties in de toekomst, aangezien we niet weten hoe de technologie en het bijbehorende menselijke gedrag zullen evolueren. Stelt u zich eens voor dat een EM-risicobeoordeling werd uitgevoerd om 25 jaar geleden een product op de markt te brengen; bijna niemand had ooit gehoord van internet, laat staan van de enorme impact op draadloze connectiviteit.
  3. Het PETER project zal de aanpak van EM-risicobeoordeling en -beheer introduceren als vervanging voor een op regels gebaseerde aanpak, dus, vergeet de regels, niemand wil ze toepassen en ze zijn sowieso niet geschikt en efficiënt.

Na elke presentatie van 10 minuten is er de mogelijkheid tot interactie en discussie met de PETER onderzoekers en andere aanwezigen over het specifieke onderwerp.

EMC Compo
Van 8 t/m 11 maart 2022 vind EMC Compo plaats in Brugge. Oorspronkelijk stond deze gepland van 26 t/m 29 oktober 2021. Vanuit de organisatie is de vraag gesteld om vanaf 17 mei papers/abstracts in te leveren, deadline voor papers is 19 juli. Zie voor meer informatie de website.