Presentatie Bits, Bricks & Behaviour: Cybersecurity van gebouw automatisering verhogen door het toepassen van de norm IEC 62443

Presentatie Bits, Bricks & Behaviour: Cybersecurity van gebouw automatisering verhogen door het toepassen van de norm IEC 62443 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Cybersecurity is het streven naar het voorkomen van schade en indien er toch schade is ontstaan, het herstellen hiervan. Het ontwikkelen en verbeteren van cyber security standaarden in internationaal verband is van groot belang. Voor gebouw automatisering is de internationale norm IEC 62443 van toepassing. Tijdens de conferentie Bits, Bricks & Behaviour geeft Martin van Cappellen van Honeywell & Saia Burgess Controls Benelux een lezing over deze norm die voorziet in de totale enterprise security.

In de track Bits van de Conferentie Bits, Bricks & Behaviour komt het thema cyber security in gebouw automatisering regelmatig terug. In toenemende mate is gebouw automatisering in de letterlijke zin dan ook meer verbonden dan ooit; Gebouwbeheersystemen zijn onderling verbonden voor o.a. klimaat en verlichting, maar ook met de buitenwereld via netwerken en Internet. Dit brengt veiligheidsrisico’s met zich mee.

Onze nationale cybersecurity strategie heeft als motto “van bewust naar bekwaam”. Eventuele cyberattacks op gebouwen, installaties en systemen mogen de dagelijkse bedrijfsvoering niet verstoren, systemen uit laten vallen of schade toe te brengen. Eén van de fundamenten is het ontwikkelen en verbeteren van standaarden in internationaal verband.  Standaarden toegepast in systemen die gebruikt worden om de veiligheid en privacy van ICT- producten en -diensten te bevorderen. 

In de lezing van Martin van Cappellen van Honeywell & Saia Burgess Controls Benelux krijgt u een uitleg over de internationale norm IEC 62443 en de vier security levels van deze norm. De intentie van de ISA-62443 standaard is om enterprise security uit te breiden tot deze aan de eisen voor business IT-systemen voldoen.  En om deze te combineren met de unieke eisen voor hoge beschikbaarheid benodigd door IACS (Industrial Automation and Control Systems).

Meld u nu kosteloos aan als bezoeker van de Conferentie Bits, Bricks & Behaviour en schijf u tevens in voor de presentatie van Martin van Cappellen.