PROFINET robotkabel van HELUKABEL

PROFINET robotkabel van HELUKABEL Door: Helukabel B.V.

HELUKABEL introduceert de PROFINET Type R Torsion: de kabel die uitstekend werkt onder zware omstandigheden.

                                               
HELUKABEL heeft een nieuwe PROFINET-kabel toegevoegd aan haar brede productrange van Industrial Ethernet-kabels: de HELUKAT PROFINET Type R Torsion. PROFINET-standaarden zijn traditioneel onderverdeeld in drie classificaties: type A, B en C. Vanaf nu is er een nieuwe PROFINET TYPE R, welke bestemd is voor robotica toepassingen.

Vanwege technologische ontwikkelingen zijn er verhoogde datatransmissiesnelheden nodig. De dynamische vereisten zijn toegenomen en creëren meer mechanische stress en elektromagnetische interferentie (EMI). Verhoogde EMI is een bijproduct van de robotdichtheid, d.w.z. meer robots in dezelfde productiecel. Om de hogere vereiste snelheden te behalen, hebben motoren meer vermogen nodig. HELUKAT PROFINET Type R Torsie heeft een classificatie van categorie 5 en biedt, dankzij haar dubbele afscherming, uitstekende transmissiekenmerken in EMI-zware omgevingen.

Getest om wel 5 miljoen torsie cycli te weerstaan, is de PUR mantel daarnaast vlamwerend, halogeenvrij en geschikt voor omgevingstemperaturen van - 40° C tot + 80° C.

Voor meer informatie: klik hier.

Helukabel, The Worry-Free Cable Experience

helukabel.nl