RVO wijst met tips opnieuw op informatieplicht energiebesparing

RVO wijst met tips opnieuw op informatieplicht energiebesparing Door: FHI

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een reeks tips online geplaatst om ondernemers nogmaals te wijzen op de informatieplicht energiebesparing.

Er zijn nog minder dan vier weken te gaan om via een eLoket door te geven welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Het gaat om 125.000 bedrijven en instellingen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter aardgas(equivalent). De informatieplicht is een uitvloeisel van het Energieakkoord uit 2018.

De tien tips van de RVO:

 1. Twijfel of uw bedrijf of instelling informatieplichtig is? Check het snel via het stappenplan.
 2. Start direct. Eind juni verwacht onze RVO.nl helpdesk veel vragen. Wilt u snel worden geholpen? Ga dan nu aan de slag, des te korter uw wachttijd bij eventuele telefonische vragen.

  Als u een informatieplicht heeft:

 3. Zorg dat u eHerkenningsmiddel niveau 1 heeft. Dat is nodig om te kunnen rapporteren in eLoket. Bekijk de animatie eHerkenning aanvragen. Het is aan te vragen bij 6 leveranciers. De levertijd is circa 5 werkdagen en er zijn kosten aan verbonden, 5 tot 22 euro per jaar.
 4. Open op rvo.nl/informatieplicht de lijst met erkende maatregelen passend bij uw bedrijfstak.
 5. Bekijk de lijst en rapporteer de genomen maatregelen in eLoket van RVO.nl.
 6. Vragen? Kijk bij Veel gestelde vragen informatieplicht van RVO.nl.
 7. Heeft u een onderwijsinstelling? Lees dan FAQ informatieplicht specifiek voor scholen op Scholenbesparenenergie.nl.
 8. Meerdere vestigingen? Gebruik dan de XML upload en rapporteer voor alle vestigingen in één keer. Interessant bij tien of meer vestigingen.
 9. Weinig tijd? Via Wattjemoetweten.nl ziet u welke brancheorganisaties of regionale ondernemersorganisaties ondersteuning of advies kunnen bieden.
 10. Of schakel een externe professional in. Denk aan een onafhankelijke energie-adviseur, uw energieleverancier of een expert zoals wellicht uw installatiebedrijf.

Bekijk ook deze presentatie van de RVO.