Seminar Fotonica op WoTS


Door: FHI Digitale Service

Fotonica is de technologie die zich bezig houdt met het opwekken, transporteren en detecteren van lichtgolven of lichtdeeltjes. Fotonica wordt gezien als sleuteltechnologie voor de 21ste eeuw. Hoe speelt fotonica een rol in het laboratorium en op welke manier gaat dit zich de komende jaren ontwikkelen? Dit komt aan de orde in het seminar over fotonica dat georganiseerd wordt tijdens WoTS. Eén van de kansrijke technologiegebieden binnen fotonica is de Biophotonics, een technologie die optische technologie ontwikkelt en gebruikt om biologisch materiaal schadevrij te meten, analyseren en visualiseren. Denk hierbij aan weefsel, cellen en zelfs DNA.

Niet alleen in de gezondheidszorg maar ook bijvoorbeeld in de land- en tuinbouw wordt Biophotonics gebruikt.

Een relatief nieuwe discipline is Integrated Photonics. Hierin worden microchips ontwikkeld en gemaakt die lichtsignalen verwerken. Deze chips zijn heel geschikt voor toepassingen zoals lab-on-a-chip.

Fotonica is een innovatieve technologie met vele toepassingen die zeker ook relevant zijn voor het lab. Wilt u meedenken over de invulling van dit seminar? Stuur dan een mail naar Wendy Debets of neem telefonisch contact op via (033) 465 75 07.