Stapsgewijs aardgasvrij met slimme gebouw automatisering

Stapsgewijs aardgasvrij met slimme gebouw automatisering Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Om een gebouw aardgasvrij te maken wordt veelal een warmtenet of een warmtepomp aangeraden. Er is echter nóg een alternatieve route die het mogelijk maakt m.b.v. micro klimaatoplossingen een gebouw stapsgewijs aardgasvrij te maken waarbij investeringskosten gespreid kunnen worden.

De missie van Piet-Hein Speel van Aesthenergy is om grote aantallen vastgoedeigenaren te verleiden om stapsgewijs hun gebouw aardgasvrij te maken en daarmee per ruimte een esthetisch-mooi, comfortabel, duurzaam en energiezuinig microklimaat te creëren. Uitgangspunt is de investeringen grotendeels te betalen uit de besparing op energieverbruik en onderhoudskosten d.m.v. infrarood verwarming gecombineerd met slimme gebouw automatisering.

Met esthetisch-mooie ‘eye catchers’ kun je volgens Piet-Hein de energietransitie daadkrachtig een extra impuls geven en mensen in beweging brengen om mee te gaan doen. Infrarood verwarming voelt aan als de warmte van de zon. Met infrarood verwarm je de mens en niet de lucht zoals bij de gebruikelijke aardgas-gestookte centrale verwarming of de warmte van een warmtepomp of een warmtenet. Het is een ander soort warmte die de mens en omliggende objecten verwarmt met warmtegolven. Met slimme gebouw automatisering en innovatieve aanvullingen ontstaat met infrarood een volwaardig alternatief voor het aardgasvrij maken van een gebouw.

Aesthenergy ziet de energietransitie als een veranderproces: eerst met ‘innovators’ en ‘early adopters’ aan de slag en met hen de basis leggen, vervolgens de grote meerderheid mee gaan nemen, zowel burgers als bedrijven.

In de lezing van Piet-Hein Speel van Aesthenergy krijgt u een uitleg over het stapsgewijs aardgasvrij maken van eengebouw met behulp van infrarood verwarming gecombineerd met slimme gebouwautomatisering.

Meld u nu kosteloos aan als bezoeker van de Conferentie Bits, Bricks & Behaviour en schijf u tevens in voor de presentatie van Piet-Hein Speel.