Stichting RTA helpt u met uw wettelijke verplichtingen

Stichting RTA helpt u met uw wettelijke verplichtingen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Wat zijn de wettelijke verplichtingen?

Bent u producent of importeur van elektr(on)ische apparaten? Dan moet u opgeven welke en hoeveel elektr(on)ische apparaten u in Nederland op de markt zet of in de handel brengt. Een andere verplichting is dat u een systeem heeft om producten op uw kosten in te zamelen en te verwerken. Ook moet u aan de overheid via het Nationale (W)EEEE Register opgave doen van de hoeveelheden en samenstelling van de ingezamelde afgedankte apparaten. De Inspectie Leefomgeving en Transport kan controleren of u aan uw verplichtingen voldoet. De wettelijke verplichtingen, de omschrijving van elektr(on)ische apparaten en de uitzonderingen staan beschreven in de Regeling Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur.

Hoe kan Stichting RTA u helpen?

Stichting RTA helpt u met het voldoen aan uw verplichtingen. Als deelnemer doet u via onze gebruiksvriendelijke website per kwartaal opgave van de door u op de markt gezette of in de handel gebrachte apparatuur. Stichting RTA verzorgt de opgaves jaarlijks voor u aan het Nationale (W)EEEE Register. En via ons inzamelsysteem Simpel Weg maken wij het u heel gemakkelijk om van afgedankte elektr(on)ische apparatuur af te komen. Deelnemers van Stichting RTA en hun klanten kunnen apparaten gratis laten ophalen. Verder zijn wij voor onze deelnemers een vraagbaak als het gaat om bijvoorbeeld de regelgeving en zijn wij de belangenbehartiger op landelijk en Europees niveau.

Wat is Stichting RTA?

Stichting RTA is een collectieve producentenorganisatie. Wij geven namens producenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten zo efficiënt en effectief mogelijk uitvoering aan de wettelijke verplichtingen. Wij hebben geen winstoogmerk en zorgen er voor dat de kosten van onze deelnemers zo laag als mogelijk blijven.

Voor wie is Stichting RTA?

Wij zijn er voor alle producenten en importeurs van professionele (B2B) elektr(on)ische apparaten. Bij Stichting RTA zijn veel leden van FHI en NVG aangesloten. Als lid van FHI of NVG  betaalt u geen jaarlijkse deelnemersbijdrage. 

Meer informatie

Wanneer u vragen heeft of meer informatie wenst, dan horen we dat graag. U kunt ons mailen (info@stichtingrta.nl) of bellen (033-4657507). Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Ook kunt u een kijkje nemen op onze website (https://www.stichtingrta.nl/). Het RTA-team staat voor u klaar.