Terugblik World of Technology & Science 2022

Terugblik World of Technology & Science 2022 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 september 2022 was de Jaarbeurs in Utrecht het toneel van de WoTS-beurs. Meer dan 15,5 duizend bezoekers liepen verspreid over vier dagen rond over de vijf verschillende werelden. Tijdens de beursdagen konden de bezoekers lezingen bijwonen over een tal van thema’s en hebben bezoekers deelgenomen aan X-peditions en projecten.

Nadat de WoTS 2020 niet door kon gaan door de geldende corona maatregelen was dit jaar het enthousiasme van de bezoekers over het gevarieerde lezingenprogramma en de vooruitstrevende stands weer duidelijk merkbaar. Hal 7 van de Jaarbeurs was tijdens de beurs omgetoverd tot World of Laboratory.

Deze wereld werd tijdens de beursweek gevuld met ruim 4.200 geïnteresseerde bezoekers. Voor deze bezoekers waren gedurende de dagen verschillende seminarprogramma’s opgesteld waar onderwerpen als veilig werken met onveilige stoffen en innovaties in de sample workflow werden behandeld. Naast de seminars hebben ruim 700 bezoekers deelgenomen aan een van de georganiseerde X-peditions.

Op de beursvloer waren de innovaties van de bedrijven te zien die kans maakten op de TechAward. Tijdens de feestelijke exposantenborrel op donderdag 29 september werden de winnaars van de TechAwards van de verschillende werelden bekendgemaakt. DENIOS B.V. won dit jaar de TechAward van de World of Laboratory met hun SpillGuard.

Wij kijken nu al uit naar World of Technology & Science 2024, waarbij we veel facetten van de afgelopen editie zullen tegenkomen maar ook veel nieuwe oplossingen. Want één ding is zeker: de technische ontwikkeling is nog nooit zo hard gegaan.