Ultracapacitors voor het opslaan van energie

Ultracapacitors voor het opslaan van energie Door: FHI federatie van technologiebranches

Batterijen en Ultracapacitors zijn de twee meest gebruikte technologieën voor het opslaan van energie. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de batterij en de ultracapacitor? En welke invloed heeft de applicatie op deze keuze? Tijdens Energy Storage 2020 geven exposanten Nijkerk Electronics (via Skeleton Technologies) en AEP International een lezing over Ultracapacitors. Skeleton Technologies gaat in op de verschillen en voor- en nadelen van Ultracapacitors ten opzichte van batterijen en AEP International beschrijft welke additionele componenten een Ultracapacitor energieopslagsysteem heeft en wat nodig is om dit systeem betrouwbaar, operationeel en veilig te laten zijn.

Het grootste verschil tussen beide technologieën is dat Ultracapacitors energie opslaan in een elektrostatisch veld en batterijen door middel van een chemische reactie. Hiernaast verschillen zij in bijvoorbeeld de energiedichtheid, vermogensdichtheid, levensduur en het gewicht.

De totale opsomming van de voor- en nadelen en technische specificaties van deze opslagsystemen worden behandeld in de technische lezingen op het event.

Spreken deze onderwerpen u aan? Meld u dan hier aan voor een gratis bezoek aan het event. Het volledige lezingenprogramma kunt u hier inzien.

Graag tot ziens tijdens het Energy Storage event op 13 februari 2020 in Van der Valk Hotel Vianen!