Update proces taken en verantwoordelijkheden VSL

Update proces taken en verantwoordelijkheden VSL Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 7 december heeft staatssecretaris Mona Keijzer een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met daarin een update over het vastleggen van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van VSL (beheer nationale meetstandaarden). Dit naar aanleiding van de eerder aangenomen moties, waar we ook over hebben bericht.

Het adequaat en goed functioneren van het Nederlands metrologisch instituut (VSL) is van cruciaal belang voor de economie. De Kamer heeft in verschillende moties de regering opgeroepen om duidelijk vast te stellen wat precies de rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het nationale meetstandenbeheer zijn. Staatssecretaris Keijzer geeft in de kamerbrief hierover een update.

Het vastleggen van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het ministerie, de Raad van Deskundigen, de directeur, de aandeelhouder en de raad van commissarissen wordt in ieder geval onderdeel van het traject om te komen tot een coherent communicatieprotocol tussen VSL en de betrokken partijen. Het definitieve rapport hierover wordt voor de zomer van 2021 verwacht.

Hierbij wordt in de kamerbrief ook de notitie gemaakt dat Keijzer ervan uitgaat dat de bestaande taken van het VSL afdoende wettelijk zijn vastgelegd. FHI houdt u in ieder geval op de hoogte van het laatste nieuws rondom het VSL.