Veel inschrijvingen op opengestelde TVL-regeling

Veel inschrijvingen op opengestelde TVL-regeling Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van dit jaar direct of indirect zijn geraakt door de coronacrisis, kunnen sinds 25 november een aanvraag doen voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Deze zogenaamde TVL Q4-regeling is verbreed, zoals we al eerder bespraken op de FHI-website, in het kader van het derde steunpakket dat is aangekondigd door de overheid om de economische impact van de coronacrisis te lijf te gaan. Alle mkb-ondernemers die zijn geraakt in het laatste kwartaal van 2020 kunnen aanspraak maken op deze regeling.

Met de verbreding is het voor alle sectoren mogelijk om een aanvraag te doen. Tevens kan er aanspraak worden gemaakt op een eenmalige subsidie voor verplicht gesloten eet- en drinkgelegenheden. Het gaat hier om voor  gemaakte voorraad- en aanpassingskosten, de zogenaamde Horeca Voorraad Aanpassingen opslag (HVA). Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal 20.160 euro.

Met de TVL-regeling kunnen ondernemers minimaal 750 euro en maximaal 90.000 euro subsidie aanvragen. De regeling is één van de populairste in het steunpakket. Sinds de openstelling hebben al 8.916 bedrijven een aanvraag gedaan voor een tegemoetkoming, berichtte NU.nl. Dit zijn er fors meer dan in de beginperiode van de speciale coronaregelingen.

Meer weten of de TVL-regeling aanvragen? Dat kan via de website van het RVO. De aanvraagperiode loopt tot en met 29 januari 2021.