VGME Webinar: BIM voor circulariteit en het verduurzamen van vastgoed

VGME Webinar: BIM voor circulariteit en het verduurzamen van vastgoed Door: FHI federatie van technologiebranches

De brancheorganisatie voor Gebouw Automatisering werkt intensief samen met VGME door kennisuitwisseling tijdens gezamenlijk georganiseerde bijeenkomsten. Wij hopen in de nabije toekomst weer fysieke edities te organiseren, maar op dit moment is het voor de leden van FHI ook mogelijk aan te sluiten bij een webinar dat de VGME op 24 juni organiseert over BIM voor circulariteit en het verduurzamen van vastgoed.

Duurzaamheid en circulariteit worden steeds belangrijker bij het ontwikkelen, onderhouden en beheren van vastgoed. Niet alleen vanuit de overheid worden de eisen aan duurzaamheid en circulariteit continue aangepast en/of strenger, ook steeds meer vastgoedeigenaren en/of -gebruikers willen uitdragen dat ze duurzaam zijn. Leer tijdens deze webinar alles over het verduurzamen van vastgoed met behulp van BIM.

Er komen twee sprekers aan het woord in het programma van 16.00 – 17.15 uur op 24 juni.

Sander van Herpen is een specialist in bouw- en vastgoeddigitalisatie. Hij is ook oprichter van BIMnD Nederland. Zijn missie is het creëren van een duurzaam leefklimaat waaraan gebouwen op een positieve manier bijdragen. Dat kan bijvoorbeeld door het opwekken van energie in plaats van het verbruiken van energie door bedrijven. Als specialist in bouw- en vastgoeddigitalisatie weet Sander als geen ander de mogelijkheden op dit vlak.

De tweede spreker is Olaf Buter. Hij is algemeen directeur van de Adamas Groep en is na zijn studie bouwkunde, architectuur en constructie aan de TU/e zelfstandig gestart met zijn architectenbureau. Daarna heeft hij zich later steeds verder gespecialiseerd in de wereld van duurzaamheid, gezondheid en circulariteit.

Als mede-oprichter en partner van de DGBC en BBI is hij nauw betrokken bij de introductie van BREEAM en WELL bij de vastgoedontwikkelingen in Nederland. Zijn focus ligt voornamelijk op de duurzame ontwikkelingen van commercieel vastgoed als kantoren, distributie centra, food bedrijven en koel- en vrieshuizen.

U kunt zich aanmelden via de site van de VGME.