Vocht detectie in aardgas met de 8800 NG van Teledyne

Vocht detectie in aardgas met de 8800 NG van Teledyne Door: Inventech Benelux BV

Vocht detectie in aardgas is uitdaging voor gasindustrie

Het nauwkeurige detecteren van vocht is een uitdaging voor de gasindustrie. Overtollig vocht in aardgas veroorzaakt problemen zoals corrosie aan apparatuur zoals pijpleidingen en opslagtanks en vorming van gashydraat. Het meten van vocht in aardgas is geen moeilijke toepassing, maar je wilt wel een betrouwbare en continue meting. Overdracht van glycol en compressor oliën kunnen de in-situ sensoren snel beschadigen. Tri-ethyleenglycol (TEG) wordt toegevoegd aan droog aardgas voordat het stroomafwaarts wordt gestuurd voor commercieel of industrieel gebruik. Deze glycolen verschuiven de meetwaarden van de sensor.

De Oplossing

Teledyne’s 8800 NG Trace Mositure Analyser lost dit probleem op door middel van een ingebouwd vochtkalibratiesysteem waarmee de operator periodiek de kalibratiedrift van het apparaat kan controleren. Bovendien maakt de vochtsensor gebruik van Hyper Thin Film (HTF)-technologie. Deze technologie zorgt voor een hogere gevoeligheid, verbeterde stabiliteit en een snellere reactietijd in vergelijking met conventionele aluminiumoxide-sensoren. HTF sensoren kunnen veel van de verontreinigingen in aardgastoepassingen, zoals glycol, verdragen, waar andere sensoren snel verslechteren en falen.

Bekijk hier de uitmuntende presentaties van de 8800 NG Vocht detectie analyser van Teledyne Instruments in de brochure op het gebied van:

  1. Nauwkeurigheid
  2. Gevoeligheid
  3. Snelheid
  4. Temperatuur en stabiliteit
Download hier de brochure

Meer informatie

Voor meer informatie over de vocht analysers van Teledyne of een test, neemt u contact op met John Heidenreich via tel.nr. 0162 460404 of email.