Welke bedrijven profiteren van de Energie-investeringsaftrek?

Welke bedrijven profiteren van de Energie-investeringsaftrek? Door: FHI federatie van technologiebranches

Tijdens het online kennisevent IT Infra dat op 20 mei plaatsvindt, gaan Elbert Raben en Marc Corbeek van Rittal B.V. dieper in op de Energie-investeringsaftrek (EIA). De overheid ondersteunt bedrijven bij investeringen op het gebied van onder meer energiebesparing. In hun webinar komt deze fiscale regeling uitgebreid aan bod. Ondernemers die gebruikmaken van EIA profiteren van lagere energiekosten en belastingverlaging.

Door Frank van de Ven

In het webinar ‘Dubbel voordeel met Energie-investeringsaftrek in datacenters en server- en computerruimtes’ volgt uitleg over welke IT-gerelateerde bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor EIA. Corbeek en Raben hopen de branche te kunnen helpen met deze interactieve presentatie.

Er is volgens Raben nog onvoldoende aandacht voor de EIA terwijl deze fiscale regeling juist veel voordelen kan opleveren. Het webinar is bedoeld om meer bewustwording te creëren. “Voor veel mensen is dit nieuwe informatie, omdat zij er geen weet van hebben. Het aanvragen van de EIA gaat heel eenvoudig. Het punt is dat je de weg moet weten en in onze presentatie vertellen we hoe je deze fiscale regeling aanvraagt.”

Duidelijkheid
In het webinar verduidelijken Corbeek en Raben welke type bedrijven in aanmerking komen voor deze regeling. Ook komen ze te weten hoeveel procent van de investering de overheid vergoedt: “Voor de ICT-branche is deze sessie bijvoorbeeld erg interessant, omdat zij leren welke producten van leveranciers van componenten zoals koelunits en UPS’en in aanmerking komen voor de EIA. Deze informatie kan de doorslag geven bij de aanschaf van een nieuwe IT-infrastructuur.”

De insteek van het webinar is praktisch en levert direct wat op: duidelijkheid! “De kijkers weten na afloop of ze echt hebben op deze fiscale regeling en een tegemoetkoming in de energiekosten”, zegt Raben. “We hebben voor een duo-presentatie gekozen. Mijn collega Marc stelt mij vragen in een soort interviewsetting. Ook gebruiken we polls waarin we de kijkers betrekken bij ons verhaal. Het is een interactieve sessie waarin we uitgebreid op vragen vanuit het publiek ingaan.”

Het IT Infra webinar vindt donderdag 20 mei plaats. De interactieve presentatie van Elbert Raben en Marc Corbeek van Rittal B.V. begint om 13.45 uur. U kunt zich hiervoor inschrijven via deze link. Klik hier om een overzicht te zien van alle presentaties.