Welke protocollen zijn er voor de anderhalvemetereconomie?

Welke protocollen zijn er voor de anderhalvemetereconomie? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De coronacrisis vraagt van alle bedrijven in Nederland om een aangepaste werkomgeving. De nieuwe realiteit is dat iedereen 1,5 meter bij elkaar vandaan werkt. Om dit in goede banen te leiden zijn er verschillende protocollen beschikbaar.

Voor alle sectoren gelden dat er branche- of bedrijfsspecifieke protocollen zijn opgesteld. In algemene zin heeft MKB-Nederland een infoblad opgesteld met alle informatie omtrent de protocollen, mocht deze nog niet aanwezig zijn. Deze protocollen geven invulling aan het veilig samenwerken in bedrijven gedurende de coronacrisis. Het infoblad is hier te downloaden.

Zo is er voor de technologische industrie en MKB-metaal al een specifieke handreiking te vinden op de website van FME. Met deze handreiking is het voor bedrijven mogelijk om met 1,5 meter afstand operationele werkzaamheden uit te voeren. Deze handreiking is samengesteld tezamen met de Koninklijke Metaalunie en de aangesloten bedrijven.  

De website van KVK heeft een overzicht van de branche specifieke protocollen. Zo zijn er op dit moment door de brancheverenigingen al protocollen opgesteld voor onder andere de klusbedrijven, leveranciers van bouwmachines en transportmaterieel, bedrijfshulpverlening en de detailhandel.

Daarnaast schreven we eerder al over de aangepaste kantooromgeving. In dit artikel gaan we in op hoe je dit als ondernemer het beste kan vormgeven.