Werkgroep Technologische Innovatie

Werkgroep Technologische Innovatie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De werkgroep Technologische Innovatie heeft in nieuwe samenstelling haar eerste overleg achter de rug. De werkgroep behandelt actuele thema's in de branche zoals energietransitie, digitalisering en cyber security. De werkgroep had interessante gesprekken over innovatieve producten en diensten, business cases en visies op de technologische toekomst van gebouw automatisering.

De informatie die de werkgroep aan de markt en de leden van de branchevereniging voor Gebouw Automatisering  zal geven bestaat uit neutrale kennis over voorgenoemde thema's.

Volgens de werkgroep heeft de branche de verantwoordelijkheid om uit te leggen wat het vakgebied inhoud en moet het inzicht geven over de toegepaste technologieën. Een taak voor de werkgroep is helderheid aan de thema’s te geven. Ook moet het duidelijk maken welke invloed gebouw automatisering uit kan oefenen bij de energietransitie, duurzaamheid, cyber security en de digitalisering.

Naast deze thema's zien de leden van de werkgroep dat cloudoplossingen een steeds grotere rol krijgen. Ook de energietransitie en cyber security zijn belangrijke technisch onderwerpen.

De werkgroep gaat zich niet alleenbezig houden met technologie; samenwerken en de invloed van de gebruike zijn minstens zo belangrijk.

Door de verschuiving in de markt, waarbij het niet alleen maar gaat om de realisatie van een gebouw, wordt de exploitatie steeds belangrijker. Ook 'servitisatie', het omringen van producten met een dienstenpakket, zal in de toekomst steeds belangrijker worden.

Wilt u meer informatie over de werkgroep Technologische Innovatie? Neem dan contact op.