Wetenschap, scrum en strategie gaan hand in hand op Jong & Ambitieus
Hands-on wetenschap, scrum en bedrijfsstrategie: het kwam allemaal voorbij voor de 63 deelnemers aan het Jong & Ambitieus-event in De Munt in Utrecht.
De aftrap was voor professor Robot. Als wetenschapper bij Mad Science verzorgt hij samen met zijn collega’s uitdagende, interactieve en educatieve lessen. Prof. Robot liet tijdens zijn sessie in De Munt onder andere zien hoe je met wat ethanol een didgeridoo met vuur kan bespelen. Ook wist hij, samen met twee assistenten, door middel van ionisatie een cent te veranderen naar een zilverkleurige en goudkleurige te krijgen.
Edward Vernhout van Dev Republic dook in de wereld van scrum en agile, waarbij het accent lag op de voordelen van deze methodieken voor managers. Een interessant uitgangspunt voor de doelgroep, omdat de scrum- en agile-methoden vooral uit de softwarewereld bekend is.
Meer waardecreatie
Volgens Vernhout kunnen bedrijven die een product of dienst optimaal willen ontwikkelen profiteren van deze werkwijze, omdat er voor de klant meer waardecreatie ontstaat. Hij kan immers zien hoe een product stapje voor stapje wordt ontwikkeld. Wel vraagt in de ogen van scrummaster de methode een paradigma-verandering bij managers, omdat zij voortaan moeten meedenken in een groep waarin iedereen een min of meer gelijkwaardige positie heeft.
Inmiddels zijn er ook bedrijven buiten de IT-wereld volop aan de slag met scrum en agile. Vernhout gaf onder andere Buurtzorg en Finext als concrete voorbeelden van ondernemingen waarbinnen deze methodiek wordt gehanteerd.
Ron Eman van ISA training en coaching gaf als afsluiter een overzicht van een aantal toonaangevende theorieën over bedrijfsstrategie. Eman stipte de ontwikkelingen van de afgelopen jaren aan en beschreef onder andere de diverse strategieën en succesvolle structuren aan.
Na afloop van de succesvolle middag in De Munt gingen de jonge FHI-leden op rondleiding door De Munt of genoten zij van de afsluitende borrel.
Voor het Jong & Ambitieus-programma van volgend jaar kunt u uiteraard input leveren. Stuur een e-mail naar Leonie@fhi.nl.