Workflow-optimalisatie en controle, hoe doet u dat?

Workflow-optimalisatie en controle, hoe doet u dat? Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Workflow-optimalisatie, ISO en certificeringen, kwaliteit en continuïteit, allemaal zaken waar u dagelijks mee te maken krijgt in uw lab. Maar hoe regelt u dat nu zo goed mogelijk waardoor u in controle bent en blijft? Tijdens LabAutomation vertellen twee vakgenoten hoe zij het aanpakken. Tom Groot-Zevert van Medlon geeft zijn visie op en aanpak van audits en certificeringen. Rob Hukema presenteert hoe EMMTEC | services vijf optimalisatie-programma’s heeft vertaald naar een software-oplossing. 

In control zijn en vooral ook in control blijven, dat is wat Medlon, leverancier van medische laboratoriumdiagnostiek, wil bereiken. Tijdens zijn presentatie deelt Tom Groot-Zevert, Kwaliteitsfunctionaris bij Medlon, zijn visie en aanpak op audits en certificeringen, zoals de ISO 15189-norm. Hierbij gaat het Medlon niet alleen om gecertificeerd te worden maar vooral ook om het te blijven. Voor overzicht en inzicht in resultaten van (uitgevoerde) audits en inspecties en voor het uitzetten van verbetermaatregelen maken zij gebruik van de QHSE-software. Tijdens deze sessie hoort u hoe Medlon in control blijft én hoe zij continuïteit en kwaliteit kunnen borgen.

Het lab van EMMTEC | services is onderdeel van een industriepark en faciliteert klanten op het park. Het lab wil zich in de komende jaren meer richten op klanten buiten het park. Om het lab daarop voor te bereiden zijn vijf optimalisatieprogramma’s gedefinieerd: scanning, workflow management, elektronisch labjournaal, een portal voor invoer analyse-aanvraag en rapportage middels dashboards. In zijn presentatie vertelt Rob Hukema van EMMTEC over hun overwegingen, wensen en de vertaling hiervan naar een software-oplossing.

U kunt deze presentaties bijwonen door u in te schrijven voor LabAutomation.