Het project Connecting Mechanical Drives is een combinatie van een TechTour met demo’s op de stand en een lezingenprogramma dat zal plaatsvinden in de FEDA Lounge. Een deskundige spreker uit de automotive-sector vertelt over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van versnellingsbakken en aandrijfsystemen. Door het project Connecting Mechanical Drives wordt duidelijk dat de sensoren die data genereren vanuit de motor en de versnellingsbak praktisch ingezet kunnen worden.

De bezoekers worden na de presentatie naar de demo’s op de stands van de deelnemende exposanten geleid. Er worden lezingen gegeven door:

  • Paul Claessen, hij gaat in op de laatste trends binnen automotive manufacturing;
  • Team Rembrandts, zij creëren een wereld waarin wetenschap en technologie onze cultuur transformeren;
  • University Racing Team Eindhoven (URE), zij zijn in staat om elk jaar een hightech revolutionaire elektrische Formula-style racewagen te bouwen. Zij tonen deze racewagen op de beursvloer van de FEDA Lounge.

Tijd:
Dinsdag 11.30 & 13.30 uur – University Racing Team Eindhoven (URE)
Woensdag 11.00 & 14.00 uur – Team Rembrandts
Donderdag 11.00 & 14.00 uur – Paul Claessen
Vrijdag 11.00 uur – University Racing Team Eindhoven (URE)

Duur per presentatie: 15-20 min

Locatie:
FEDA Lounge
Hal 10
Stand A036 – B036

Aanmelden:
Aanmelden voor een van deze lezingen kan via de bezoekersregistratie.

Deelnemers:

 

Apex Dynamics
Apex Dynamics toont een grote uitvoering Planetaire Tandwielkast met Curvic Plate rondsel en bijbehorende tandbeugel.

Bakker & Co

Bakker & Co levert klantspecifieke geëngineerde oplossingen voor Mechanical Drives in diverse toepassingen.
Naast speciaal elektromotoren en tandwielkasten, legt Bakker & Co voor de Tech Tour de focus op het Connecting element van de Drive: de koppeling. Gericht op trillingvrij en energiebesparing is de inductieve magneetkoppeling toepasbaar in diverse transportmiddelen en allerlei motor-pompinstallaties. Hightech oplossingen, waarmee robots en E-racewagens geproduceerd worden zonder zorgen, zijn de start van een succesvolle toepassing.
DANA SAC Benelux BV

De Graaf Aandrijvingen B.V.
Wij tonen een Ortlinghaus koppelingen toepassing in een CVT tandwielkast, een automotive applicatie.
itsme
itsme, de grootste zelfstandige groothandel van Nederland, is marktleider in de toelevering van elektrotechnische en mechanische componenten en bijbehorende diensten en industriële eindgebruikers,(toeleveranciers van) machinebouwers en technische installateurs. Op de vestigingen vinden klanten 320 technische gesprekspartners, betrokken bij de processen van hun klant.

Kolmer Elektromotoren

Het University Racing Team Eindhoven (URE) bouwt elk jaar een revolutionaire elektrische Formula-style racewagen. De technieken die hierbij worden ontwikkeld, vinden naar verloop van tijd zijn weg naar de industriële markt. Als technisch specialist helpt Kolmer haar klanten om deze nieuwe technieken te implementeren. In de industrie worden nog vaak oude technieken (kortsluitanker motoren) toegepast. Met de inzet van Permanent Magneet motoren (vergelijkbaar als in de racewagen worden toegepast) kunnen verschillende toepassingen veel energiezuiniger en kleiner gemaakt worden. Daarom nodigen we u uit om zo’n PM-motor van dichtbij te komen bekijken op onze stand. We vertellen u er graag alles over!

Lenze

 

 

Mediapartner:

 

WOTS Partners