De productie van duurzame energie valt helaas niet één op één samen met onze vraag naar energie. Daarom is opslag nodig en typisch voor Nederland: seizoensopslag.
Omdat dit balanceer probleem al op lokale schaal speelt zal het niet alleen centraal, maar ook decentraal aangepakt moeten worden.

Om perioden van schaarste te overbruggen heeft Nederland praktisch maar één energiedrager ter beschikking: waterstof. Maar wat zijn de technische consequenties van het volgen van het lokale aanbod van zon-en wind? Kunnen we daarmee lokale energie congestieproblemen beperken zonder duurzame energie weg te moeten gooien? En wat is de haalbaarheid van dergelijke waterstoftechniek? In deze lezing bekijkt Edwin Tazelaar van Hymatters vanuit een technisch perspectief in welke mate de inzet van waterstof op decentrale schaal hierin een bijdrage kan leveren.

Edwin Tazelaar , Hymatters

Terug naar het programma

Het Waterstofseminar is gekoppeld aan het project Het Waterstofplein in Hal 8, World of Process Automation. Op dit plein krijgt u een kijkje in de technische keuken van (groene) waterstofproductie & -toepassing. Met een aantal concrete innovaties zoals de mobiele waterstof unit van Hymatters, de H2 demonstrator van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en de Waterstofpanelen van KU Leuven en Comate. Daarnaast is er aandacht voor de specifieke technische eisen die gesteld worden aan een waterstofinstallatie en de instrumentatie en oplossingen die hiervoor beschikbaar zijn.

Meld u nu aan voor de beurs

 

 

Partners