Demcon industrial systems

DEMCON is een high-end technologieleverancier van producten en systemen. Onze focusgebieden zijn hightech, industrial & vision, embedded, optomechatronic, medical en unmanned systems. 

DEMCON is een snel groeiende onderneming die opdrachtgevers met een breed scala aan competenties ondersteunt. Als system supplier kan DEMCON de hele behoefte van de klant afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie. In 25 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de DEMCON Groep (met anno 2018 ruim 550 medewerkers). Het hoofdkantoor is gevestigd in Enschede en nevenvestigingen zijn er in Eindhoven, Delft, Groningen, Oldenzaal en Münster (D). DEMCON heeft wereldwijd klanten, van Nederland en Duitsland tot Azië en de VS.

Multidisciplinair

Mechatronica is het multidisciplinaire specialisme van DEMCON en dat betekent dat mechatronic systems engineering de centrale discipline is, het ‘mechatronisch geweten’ binnen DEMCON. Daarnaast zijn er sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Samen zijn de afdelingen verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van de klant. In multidisciplinaire teams wordt de verantwoordelijkheid genomen om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt veel uitdaging, afwisseling en de kans voor ontwikkeling. DEMCON begeleidt hierin en biedt volop doorgroeimogelijkheden via het brede interne en externe cursusaanbod. Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in de organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daar buiten. Voor junior en senior talent biedt DEMCON een intellectueel uitdagende en sociaal boeiende werkomgeving. Productie kan DEMCON compleet verzorgen, van prototyping en productie-engineering tot inrichting de supply chain en assemblage in eigen huis. Daarvoor beschikt DEMCON over de specialistische kennis, het internationale toelevernetwerk en de geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een uitgebreide cleanroom. De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten op te pakken, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en -capaciteit verder uit te breiden. DEMCON heeft zich van een bedrijf met Twentse roots ontwikkeld tot een Nederlandse onderneming met internationale reikwijdte.   

Laatste berichten

Geen artikelen gevonden

WOTS Partners