Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron BV

HOSOKAWA MICRON B.V. is een internationale leverancier van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking van droge en natte poeders. Het bedrijf is gespecialiseerd in technologiën om te mengen, drogen, agglomereren, malen, classificeren, compacteren en containment. HOSOKAWA MICRON is gevestigd in Doetinchem, met uitgebreide faciliteiten voor R&D, testen, vervaardiging, loonproductie en service.

Powder engineering at its best

HOSOKAWA MICRON biedt klanten uitgebreide ervaring en superieure knowhow op het gebied van poederprocestechnologieën en -engineering. De technologieën van het bedrijf concentreren zich op drie kernprocessen: mengen, drogen en agglomereren. De productportfolio omvat mengers en drogers voor poeders, pasteuze producten, slurries en vloeistoffen, voor zowel batch- als continubedrijf en van enkelvoudige machines tot complete turnkey-systemen.

HOSOKAWA MICRON mengers zijn ontworpen voor processen zoals het homogeniseren van bulkmaterialen, deeltjes coaten, materialen fuseren, bevochtiging en vloeistofdispersie. Drogers van HOSOKAWA MICRON zijn ontworpen voor het effectief verwijderen van vocht onder druk, atmosferische of vacuümomstandigheden of door vriesdrogen. De agglomereertechnologie van het bedrijf produceert instant-agglomeraten met een open structuur, goede oplosbaarheid en goede stromingseigenschappen.

Als technologieleider op het gebied van poeders mengen, drogen en agglomeren worden de procesoplossingen van HOSOKAWA MICRON gebruikt in vele industrieën zoals de chemie, mineralen, metalen, voedingsmiddelen, veevoeders, cosmetica, nucleair, farma en kunststoffen.

HOSOKAWA MICRON beschikt over een competent en responsief after sales service team, dat volledige ondersteuning biedt voor installatie, inbedrijfstelling, inspectie ter plaatse, reparatie, preventief onderhoud en reserveonderdelen om operationele betrouwbaarheid, optimale prestaties van de apparatuur en klanttevredenheid te garanderen.

Innovatieve procestechnologieën voor morgen

HOSOKAWA MICRON is sterk gericht op systeemontwerp, ondersteund door uitgebreide test- en loonproductiefaciliteiten om klanten te helpen bij het vinden van de beste procesoplossing voor hun product. In de compleet uitgeruste proeffabriek komen nieuwe ontwikkelingen vaak tot stand in nauwe samenwerking met de klant. Met ruim 2.000 m² en 30 machines biedt het unieke mogelijkheden om het meest efficiënte proces of systeem of installatie te bepalen.

www.hosokawa-micron-bv.nl

Laatste berichten

WOTS Partners