Waterstof wordt al jaren uitgeroepen als de oplossing voor de toekomst, maar was vooralsnog te duur. Tot enige tijd geleden werd groene waterstof enkel opgewekt via groene stroom. Dit zijn echter dure installaties en zijn eerder interessant bij grote vermogens, zoals windmolenparken. Hier komt verandering in door de samenwerking tussen Comate, de KU Leuven en de Provincie: De ontwikkeling van een betaalbaar waterstofpaneel dat enkel zonlicht en lucht (waterdamp) nodig heeft om groene H2 te produceren.

De revolutionaire technologie waarbij waterdamp rechtstreeks wordt omgezet in waterstof, ontwikkeld door de onderzoekers van KU Leuven, is uniek in de wereld. Voor de vertaling van het prototype naar een succesvol geïndustrialiseerd product, rekent de KU Leuven op de technische en design expertise van Comate.
Tijdens het WoTS seminar vertellen Jan Rongé van Solhyd / KU Leuven en Sander Van den Dries van Comate over de technologie van het waterstofpaneel en de toepassingen in de particuliere en industriële markt. Op het Waterstofplein in hal 8 van de WoTS kunt u het Waterstofpaneel ook bekijken, samen met andere waterstofinnovaties en oplossingen.

Sander Van den dries (Comate) en Jan Rongé (Solhyd)

Meld u nu aan voor de beurs

Terug naar het programma

Partners