Buigzame OLED-modules veroveren de markt – TOP-electronics

Exposantennieuws, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Electronics

Buigzame modules

De eerste buigzame module, in 5,99”-formaat, is seriematig verkrijgbaar. De inwendige radius is minimaal 3 mm, de uitwendige 5 mm. De module is ontwikkeld om 100.000 maal te kunnen buigen. Dit is een mijlpaal in de displaytechnologie; hiermee staat de weg open naar oprolbare en opvouwbare varianten waar inmiddels hard aan wordt gewerkt. AMOLED onderscheidt zich in een aantal belangrijke opzichten van LCD. Zo bedraagt de reactiesnelheid van OLED microseconden, slechts een duizendste van LCD waar de reactiesnelheid  milliseconden is.

Daarnaast is de contrastverhouding van OLED minimaal 100.000:1 terwijl de LCD-technologie een verhouding van 1000:1 laat zien. Tenslotte is het stroomverbruik van AMOLED aanzienlijk gunstiger omdat alleen de actieve dots vermogen verbruiken. Dit resulteert in een aanzienlijk lager stroomverbruik in vergelijking tot bijvoorbeeld TFT. In het laatste kwartaal van 2018 worden meer nieuwe standaardmodules geïntroduceerd, zodat AMOLED in steeds meer applicaties kan worden toegepast.

Naast de OLED-producten biedt TOP-electronics monochrome displays in verschillende technologieën. Ook TFT displays met resistieve of projective capacitive touch technologie (PCAP) ontbreken niet in het programma.

TOP-electronics nodigt u van harte uit om tijdens de WoTS op haar stand in hal 10, F012 een aantal werkende AMOLED-modules te bekijken en om van gedachten te wisselen over uw applicatie en welke displaytechnologie het beste kan worden ingezet.

De koffie staat klaar!

 

TOP-electronics en de WoTS

Wilt u optimaal geïnformeerd worden over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industriële elektronica en van gedachten wisselen met onze productspecialisten? Dan nodigen wij u van harte uit naar de WoTS te komen. U kunt TOP-electronics vinden in hal 10, stand F012. Registreer u snel!

Onze productspecialisten kunnen u informeren over oplossingen in de volgende productgroepen:

 

 

 

 

 

(0180) 580 492

www.TOP-electronics.com

Partners