COMPACTE INOCULATIEROBOT VOOR MICROBIOLOGISCHE LABS

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Laboratory
Inoculatie Robot voor Microbiologische Labs

Tecnic bv, specialist op het gebied van laboratorium automatisering, introduceert een zeer compacte automatische inoculatierobot voor microbiologische laboratoria. De nieuwe InoBot S werkt met 3M Petrifilm™ plates kant-en-klare voedingsbodems.

Automatisering van laboratorium werkzaamheden zorgt voor minder kans op fouten, een toename van productiviteit en kostenbesparing.

Speciaal voor de routinematige taken in het proces, zoals het verwerken van verdunningen en het inoculeren heeft Tecnic de succesvolle InoBot range nu verder uitgebreid met een tafelmodel robot. Deze compacte robot kan automatisch verdunningen aanmaken, verwerken en inoculeren op 3M Petrifilm™plates en is eenvoudig te gebruiken in ieder microbiologisch laboratorium.

De hoofdverdunning wordt ingezet en na het invoeren van de data, dit kan handmatig of via LIMS, kan de robot per sample volledig automatisch zowel de verdunningen maken, als pipetteren en spreiden. Daarna ordent de robot de monsters in de uitvoerrekken zodat ze in de incubator kunnen.

Na incuberen zijn de 3M Petrifilm™ plates via de TAPR (Tecnic Automatic Petrifilm Reader) automatisch uit te lezen.

De InoBot S is breed inzetbaar, zoals bijvoorbeeld in de kleinere microbiologische labs van voedselproductiebedrijven of bij contractlabs die extra capaciteit nodig hebben. De robot is zo in te regelen dat overuren of ploegendiensten tot een minimum zijn te beperken of niet meer nodig zijn. De gemiddelde terugverdientijd is slechts 1 jaar.

Wij heten u van harte welkom om deze innovatie te bekijken op de 3M Food Safety /Tecnic stand nr A124 in Hal 7 tijdens de WoTS in Utrecht. www.tecnic.nl

 

 

Partners