De interne logistiek optimaliseren: minder lopen, meer picken

Exposantennieuws, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Industry

Een tijd geleden klopte Besli bij ons aan, een Nederlandse groothandel in elektronische materialen. Ze waren op zoek naar dé oplossing om hun interne logistiek te optimaliseren, en sneller en meer orders te picken in hun magazijn. Wij kwamen met de geknipte oplossing.

Minder lopen, meer picken

De bedoeling van Besli was vanaf het begin duidelijk: de loopbewegingen van hun werknemers reduceren, en meer orders picken in dezelfde tijd. Hun toekomstige transportsysteem moest hen efficiënter laten werken en de interne logistiek van hun magazijn verbeteren. Heen en weer wandelen moest zoveel mogelijk vermeden worden. Met die insteek werkten wij samen met hen een volledig transportsysteem op maat uit.

Van gepickt tot ingepakt

De bakken waar de pickers hun orders in verzamelen, vertrekken nu vanaf een entresolvloer. Heftrucks vervoeren de bakken via een gangpad naar de andere kant van de vloer. Via verticaal transport gaan de bakken naar beneden, waar ze op een gravitaire rollenbaan uitrollen. De werknemers nemen daar de bakken van de baan af en pakken de producten in.

Van ingepakt naar klaar voor verzending

Maar daar stopte ons werk niet. We verbeterden de interne logistiek ook door een transportbaan te bouwen aan de inpaktafels. De werknemers plaatsen hierop hun ingepakte orders, die van daar vertrekken naar een centraal punt, waar alle materialen tot slot verzameld worden op karren.

Voordat we dit systeem introduceerden, werden de ingepakte orders verzameld op paletten die aan de werktafel stonden. Maar die stonden in de weg van de medewerkers en waren een duidelijke belemmering voor een vlotte interne logistiek. Dankzij de transportbaan staan de paletten niet meer in de weg én worden alle ingepakte orders meteen verzameld, zonder dat de werknemers meer stappen moeten zetten. Twee vliegen in één klap dus!

Hulp nodig om uw interne logistiek te optimaliseren? 

Bezoek ons op de WOTS in hal 11 op stand B074 of neem contact met ons op via info@easy-systems.nl of bel ons  040 – 26 68 523.

Registreer je HIER gratis!

www.easy-systems.nl

Partners