Nieuwe reinigingssystemen van DENIOS

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Laboratory, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Industry

Engagement, betrouwbaarheid en kwaliteit’. Dit zijn de kernwaarden waar het bij elk project van de Duitse machinefabrikant Purima GmbH om draait.

Met 25 jaar praktijkervaring en uitgebreide systeemkennis van reinigingsprocessen zetten zij op dit gebied al jaren de standaard in diverse sectoren; van de luchtvaart
en de automotive tot de kunststofverwerkende industrie en verpakkingsindustrie. Purima, voorheen RPE Anlagentechnik geheten, behoort sinds 2014 tot de DENIOS groep. Het bedrijf dat per jaar zo’n 10 tot 20 reinigingsmachines op maat bouwt met een gemiddelde ordergrootte van € 500.000,- heeft voor DENIOS een nieuwe serie kleinere reinigingssystemen ontwikkeld die in Utrecht op WoTS geïntroduceerd zullen worden.

Met de nieuwe machines kunnen componenten en/of onderdelen handmatig worden gereinigd, door middel van spuit-, hogedrukof ultrasoontechniek. De hoogwaardige systemen zijn volledig uit roestvast staal vervaardigd en dat is geen toeval, Purima doet namelijk niet anders. Op de productielocatie in het Duitse Porta Westfalica worden uitsluitend roestvast stalen producten geproduceerd. Sinds de integratie in de DENIOS groep is er een nieuwe bedrijfshal gebouwd waar DENIOS de productie van de roestvast stalen VARIO-Flow werktafels heeft ondergebracht die tot voor kort nog in Engeland plaatsvond.

Partners