Het hightech assortiment ‘Hydra’ van Tele Radio is nu SIL3 gecertificeerd

Tele Radio’s geavanceerde systeem, de Hydra, heeft recent een SIL3 inspectie doorstaan waardoor het een veilige keuze is voor leveranciers in veiligheid-kritieke industriële omgevingen. Bij veel cruciale elektronica ontbreken de juiste certificeringen afgegeven door erkende keuringsinstanties.

Industriële afstandsbedieningen, zenders en ontvangers, worden vaak gebruikt op veiligheid-kritieke plaatsen. Om te zorgen voor het hoogste niveau van veiligheid voor de gebruiker, dienen de afstandsbesturingen altijd te worden geïnspecteerd door een onafhankelijke keuringsinstantie, in plaats van door de producent zelf. Deze praktijk van inspectie door de producent zelf is niet geheel ongebruikelijk in de elektronica-industrie.

Tele Radio kiest voor het uitbesteden van het certificatieproces aan een erkende keuringsinstantie zodat er zekerheid is dat de testen en analyses overeenkomen met de actuele eisen van de industrie.

De Hydra-systemen zijn onlangs door een externe keuringsinstantie uitgebreid op veiligheid getest en daarmee SIL3 gecertificeerd. Bewijs van certificering kan altijd op verzoek door Tele Radio overhandigd worden.

Partners