Industrie 4.0 – Digitalisering van uw proces

Exposantennieuws World of Laboratory, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Electronics, Exposantennieuws World of Industry, Exposantennieuws World of Industrial Processing, Exposantennieuws World of Motion & Drives, Geen categorie, Exposantennieuws

Op de stand van Objective (Hal 8, D056) tonen we u LIVE hoe een demo-helikopter geassembleerd wordt in een geautomatiseerde one-piece flow opstelling met digitaal planbord. Een interactief dashboard begeleidt de operator door de verschillende operatiestappen, onderdelen worden correct aangegeven via een pick-to-light systeem en componentserienummers worden geregistreerd als onderdeel van het product paspoort.

Via digitale instructies en tekeningen (paperless working) krijgt de operator de juiste informatie, afgestemd op zijn kennisniveau, bij de verschillende uit te voeren operatiestappen. In-line kwaliteitscontrole en het opvolgen van non-conformiteiten borgen mede de kwaliteit van het eindproduct. Via RFID tags op de dragers is alle informatie automatisch beschikbaar op elke werkpost alsook een producttracering over de hele ketting. Tijdens dit papierloze proces is er real-time efficiency monitoring via digitale taktindicatie op elke werkpost alsook andon opvolging van de hele lijn.

In de LIVE demo voor de Process-industrie, worden order-driven diverse grondstoffen gestort vanuit silo’s om het gewenste eindproduct te maken. De Track&Trace van de artikelen, incl. de lotnumerregistratie en de (in-line controle op) kwaliteit zijn key in dit proces. Een geïntegreerde checkweger houdt het gewicht van eindproducten perfect binnen tolerantie.

‘Industrie 4.0’ omvat o.a. het digitaliseren van de productie, logistiek alsook de connectiviteit met machines en tooling (IoT). Dit wordt optimaal ondersteund door Objective MES & WMS. Met Objective haalt u het maximum uit uw productieprocessen, logistiek processen, machines en personeel. U vertrekt van een gedetailleerd planbord, u stuurt operatoren en machines optimaal aan en u analyseert performance en kwaliteit, in real-time. Via paperless working is alle informatie beschikbaar op de juiste plaats op het juiste tijdstip voor de juiste persoon.

 

Partners