Isotron Systems – Schakellijsten

Exposantennieuws World of Industry

Een schakellijst wordt toegepast op deuren en andere bewegende delen ter bescherming van mensen en objecten. Als bijvoorbeeld een hand in de weg komt van de deur Schakellijststopt  deze onmiddellijk. Mayser heeft verschillende soorten schakellijsten welke zowel voorgeconfectioneerd kunnen zijn als door de klant zelf op maat kunnen worden gemaakt.

Mayser heeft speciaal de miniatuur veiligheidsranden (EKS) ontwikkeld voor toepassingen waar korte reactietijden vereist zijn en alleen lage installatiehoogten mogelijk zijn.

Een klassiek voorbeeld is het gebruik ervan als anti-klem-sensoren wanneer bijvoorbeeld randen van automatische deuren, ramen etc (ook van voertuigen) iets kunnen afknellen of wanneer er iets tussen kan schuiven. Deze miniatuur veiligheidsranden zijn echter ook ideaal als beveiligings-sensoren in de machinebouw, op elektrisch verstelbare meubels en op moderne medische apparaten.

Schakellijst

De miniatuur veiligheidsranden zijn gemakkelijk ite buigen en in hoeken te leggen. U kunt deze zelf op maat snijden voor gebruik in interieurs.

Onze sensorprofielen zijn gecoëxtrudeerde profielen. Dit ontwerp maakt een zeer eenvoudige bediening en flexibiliteit mogelijk, in het bijzonder voor het beschermen van deuren, ramen en poorten. Dat komt omdat u de sensorprofielen  direct kunt monteren en installeren om volledig functionele veiligheidsranden te creëren. Deze miniatuur profielen zijn speciaal geschikt voor applicaties waar weinig ruimte is of de zichtbaarheid niet gewenst is.Schakellijst

De profielen kunnen geheel zelf op maat worden gemaakt door Isotron Systems of uzelf met behoud van de IP67-beschermingsklasse.

Partners