Effectiviteit snijtafel verhogen door optimalisatie lineaire aandrijving

Exposantennieuws, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Motion & Drives

Apex DynamicsWat als uw machine tegen de technische grenzen van acceleratie en deceleratie aanloopt? Apex Dynamics adviseerde onlangs een grote producent van Laser-snijtafels over het optimaliseren van de lineaire aandrijving. Een aangepaste inzet van spelingsarme tandwielkasten, rondsels en tandheugels zorgde voor een hogere effectieve output en voorkomt overbelasting, trippende regelaars en overmatige slijtage. We bespreken de afweging en voordelen van elk component en hoe dit uiteindelijk heeft geleid tot een beter presterende machine met een lagere kostprijs.

De snijtafels worden toegepast voor bewerking van hout-, staal-, aluminium-, leer-, textiel en kunststof platen. De machine zat na jaren ontwikkelen en optimalisatie tegen de technische beperkingen van het ontwerp en dus was het tijd voor een revisie. De hele constructie van de Laser-snijtafel is herzien; er zijn zoveel mogelijk lichtgewicht materialen toegepast en er werd grote zorg besteed aan de selectie van componenten.

Met dit aangepaste ontwerp is de performance verbeterd (hogere output), herhaalnauwkeurigheid verhoogt (kleinere maattoleranties eindproduct), de levertijd verkort én daalde de kostprijs van de machine (geoptimaliseerde systeemlevering). De machine loopt al een tijd in een pilotopstelling en presteert boven verwachting. Er is gekozen voor de volgende componenten:

Wilt u meer weten hoe een Curvic-plate invloed heeft op de effectiviteit van een lineaire aandrijving, kijk dan op Apex Dynamics voor het volledige artikel.

Partners