Minder rekenfouten maken binnen uw laboratorium?!?

Exposantennieuws World of Laboratory

Waarom chemisch rekenen oefenen?

Via de reguliere laboratoriumopleiding hebben bijna alle analisten geleerd hoe berekeningen moet maken gemaakt voor verdunningen, inwegen, calibratielijnen, standaard-addities enz. De ervaring leert dat wanneer u deze handelingen niet regelmatig uitvoert, de kennis wegzakt. De kans op fouten neem dan toe.

Op basis van foutieve berekeningen kunnen verkeerde resultaten worden doorgegeven aan klanten en verkeerde beslissingen worden genomen. Ook de kans op claims neemt daarmee toe. Dit is een belangrijk bedrijfsrisico. Deze opleiding biedt de mogelijkheid dit risico te minimaliseren door uw vaardigheden op dit gebied  aan te scherpen en op te frissen.

Hoe ziet de opleiding van Avans+ er uit?

De opleiding kan grotendeels in eigen tijd en op eigen locatie worden gedaan. Dit biedt het voordeel dat bijvoorbeeld mensen die in ploegendienst werken de oefeningen in rustige momenten kunnen uitvoeren, zonder dat men weg hoeft van de werkplek. De opleiding start met een meeting waarbij de docent uitleg geeft over het systeem en de inhoud van de modules. daarna gaat men aan de slag met de stof via de online module. Halverwege is een extra contactmoment met de docent gepland voor extra uitleg. De opleiding wordt afgesloten met een online toets.

De opleiding is speciaal ontworpen voor analisten in een QC- of contractlaboratorium maar is geschikt voor iedereen die wel eens berekeningen in het laboratorium uitvoert.

minder fouten maken

Deze nieuwe en unieke opleiding start in september 2018 bij Avans+.

Partners