Mini-trainingen Element analyse en Liquid handling

Bezoekersnieuwsbrief World of Laboratory

Nieuw tijdens deze editie van de WoTS zijn de mini-trainingen: halfdaagse trainingen waarin je in no time wordt bijgespijkerd over een specifiek onderwerp. Tijdens de training Element analyse gaan we in op het kiezen van de meest geschikte techniek bij een specifieke analyse. Aan het einde van de mini-training Liquid handling weet je:

  • Ergonomisch te pipetteren met de juiste materialen
  • Hoe je van handmatig testen overstapt naar een geautomatiseerd platform
  • Welke variabelen invloed hebben op deze transfer
  • Wat de kritische parameters van een te automatiseren workflow zijn
  • Hoe liquid handling met PAL Robotics werkt

Pipetteren: precisiewerk dat vraagt om opperste concentratie en een vaste hand. En een taak waarbij aandacht voor een goede uitvoering, zowel fysiek als technisch gezien, een must is. Daarom organiseren we op dinsdag 27 september de mini-training ‘liquid handling’.

De juiste keuze

Er is een overvloed aan methodes en technieken die kunnen worden gebruikt voor elementanalyse. Het kiezen van de meest geschikte techniek die past bij de specifieke analytische vereisten, is een lastige opgave.

Tijdens de training element analyse gaan we dieper in op keuzes die leiden tot een optimaal resultaat. Denk hierbij aan monstervoorbewerking, zoals microwavedestructie, opwerkingstechnieken, chemicaliën en het vermijden/voorkomen van matrixinvloeden.

Daarna komt de keuze welke analysetechnieken (AAS, ICP-OES/MS, XRF, SEM-EDX) gebruikt moet worden. Tijdens de mini-training belichten we de voor- en nadelen van deze verschillende technieken.

Een waardevolle middag
Leer niet alleen van de trainers, maar ook van elkaar. Wij stimuleren de onderlinge interactie door het aantal deelnemers tot 25 te beperken. Ook begint de dag met een smakelijke lunch, waarbij er volop de gelegenheid is om met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens de training is er veel ruimte om praktijkcasussen en eigen vragen in te brengen. Graag zelfs: zo zorgen we voor een interactieve cursus met concrete kennis om in te zetten in de praktijk.

Bekijk de programma’s op de website en schrijf vandaag nog in voor een bezoek aan de beurs en voor een mini-training.

 

Partners