Nieuw bij Technex: Linkam Optische DSC en microscoop hot stages

Exposantennieuws World of Laboratory, Laatste Nieuws

De Linkam Optische DSC450 stage is ontwikkeld voor diegenen die de overgangstemperaturen en enthalpie-veranderingen van hun monsters willen meten, en hierbij tegelijktertijd willen zien met een microscoop wat er precies gebeurt met het sample. Met de DSC450 kan de gebruiker thermische en glasovergangen meten van een breed scala aan stoffen, terwijl hij de temperatuur nauwkeurig regelt van -180°C tot 450°C. De atmosfeer van de stage kan ook worden geregeld.

Linkam Optische DSC
Linkam Optische DSC

Het ontwerp maakt de montage van de DSC-stage op een microscoop mogelijk, waardoor beeld- en tijdsopname van sample overgangen met een hoge resolutie mogelijk wordt.  Het systeem is voorzien van een T96-controller, LINK-software en optionele Digital Imaging en Thermal Analysis door Structural Characterization (TASC) modules. Voor temperaturen tot -180°C is de LNP96-stikstofkoeler beschikbaar.

Naast de DSC450 stage zijn er microscoop hot stages beschikbaar voor temperaturen tussen -196°C en 1500°C.

De Linkam TST350 Tensile Stage maakt het mogelijk om trektesten uit te voeren tot 200 N bij temperaturen van 196°C tot 350°C onder een geregelde gasatmosfeer. Een vochtgenerator kan de relative vochtigheid regelen tussen 10 en 90% tot 85°C. Tijdens de meting worden de microscoopbeelden vastgelegd.

De Linkam CSS450 Optical Shearing System stelt de gebruiker in staat om de complexe reologie van vloeistoffen te onderzoeken on der microscoop, waarbij de temperatuur kan worden geregeld tussen -50°C en 450°C en de shear snelheid kan wordn gevarieerd. De afstand tussen de platen is instelbaar tussen 5 en 2500 um, de snelheid van de verandering van de plaatafstand kan ook worden ingesteld.

Partners