Nieuwe Doorgaande Holle As Encoders bij POSITAL

Exposantennieuws, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Industry, Exposantennieuws World of Motion & Drives

holle as encoders POSITAL

Gemakkelijk te installeren, nauwkeurige metende holle as encoders

POSITAL breidt haar productportfolio roterende encoders uit met een nieuwe familie doorgaande holle as encoders. De meetinstrumenten zijn ontwikkeld met het oog om rechtstreeks op de machine as gemonteerd te worden, waarbij de as door de sensor gaat. De incrementele encoders worden ingezet om roterende bewegingen in een groot assortiment aan machines – denk aan servomotors, material handling equipment en drukpersen – te meten. De nieuwe holle as encoders vormen een prijsgunstige, plaats besparende oplossing! Ze kunnen snel en eenvoudig op de as tussen de motor en andere componenten worden gemonteerd.

tsb – bescom uit Duiven is officieel verdeler van POSITAL sensoren in Nederland en België.

Voordelen van de nieuwe holle as encoders:

  • Eenvoudig te installeren, geen asuitlijning nodig
  • Compact, verstelbaar en veelzijdig ontwerp
  • Variëteit aan asboringen: van 10 mm tot 42 mm doorsnede, inclusief Imperial sizes
  • Rechtstreeks op de as te monteren: geen extra koppeling nodig!
  • Geschikt voor een wijd segment aan toepassingen

Zeer goed configureerbaar

holle as encoders, POSITALPOSITAL’s doorgaande holle as encoders zijn beschikbaar in as-doorsnedes van 9.5 mm tot 44.5 mm. De kleinere units (tot 14 mm as-doorsnede) hebben een behuizing van 58 mm (externe) diameter. De modellen met een grotere as-boring komen in behuizingen van 77 of 100 mm diameter. De resoluties van impulsgevers lopen van 360 ppr tot 4096 ppr.

De doorgaande holle as encoders hebben een stevige aluminium behuizing met een IP65 beschermingsgraad. Dit garandeert een lange levensduur en een hoog niveau aan operationele veiligheid. Alle varianten zijn beschikbaar in communicatie-interfaces RS422 (TTL) 5V of 11-30V en Push-Pull (HTL, 5-30V). Qua aansluitmogelijkheden worden de encoders uitgevoerd met een ingbouwde kabel of met MIL-type stekers.

Encoders voor elke toepassing

POSITAL’s doorgaande holle as encoders zijn een mooie optie voor machinebouwers en systeemintegratoren die op zoek zijn naar een nauwkeurig motion feedback apparaat dat gemakkelijk kan ingebouwd worden in bestaande of nieuw te ontwerpen opstellingen.

POSITAL’s unieke sensoren komen tegemoet aan de noden van marktsegmenten/industrieën als:

  • Motor Feedback
  • Material Handling
  • Verpakkingsmachines
  • Printing
  • Transportbanden

 

Partners