RFID sensoren van elobau, de hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie

Exposantennieuws, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Automation

Bij het serie schakelen van veiligheidssensoren kan het zijn dat niet alle fouten kunnen worden gedetecteerd. De praktijkgids TR/ISO 24119:2015 vertelt meer over faultmasking. Serieschakeling kan wel met intelligente sensoren zoals de elobau eloProtectE

http://www.elobau.com/en-nl/machine-safety/safety-sensors-rfid

eloProtectE: Hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie!

Beweegbare afschermingen zoals deuren of kleppen moeten bewaakt worden om gevaar te voorkomen. Als uitbreiding op de bestaande sensoren presenteert elobau de eloProtectE veiligheidssensoren,  op basis van RFID technologie.
Hiermee bereikt u eenvoudig de hoogst mogelijke bescherming tegen manipulatie!
Zelfs  bij serieschakeling van de sensoren voldoen ze aan “PL e”!
De eloProtectE sensoren zijn verkrijgbaar in drie klassen manipulatie bescherming: standaard gecodeerd, individueel gecodeerd en uniek. Bij een volledig gecodeerde sensor is er ,door een duizendvoudige codering, slechts één geschikte actuator.

De RFID-technologie biedt ook andere voordelen waaronder een grotere offset en grotere schakelafstanden. Tevens zijn RFID sensoren beter bestand tegen schokken en trillingen.

De eloProtectE serie is met de elobau veiligheid Controle-Units,  zoals eloFlex en eloProg, bruikbaar. Twee OSSD uitgangen maken het mogelijk te schakelen, zonder een Controle-Unit.

De eloProtectE  sensoren hebben een Ecolab keuring en UL certificering.

WOTS Partners