SAMSON heeft SED overgenomen

Exposantennieuws, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Automation

Het gespecialiseerde ventielbedrijf SED Flow Control GmbH met het hoofdkantoor in Bad Rappenau, Duitsland is op 7 september 2017 bij SAMSON aangesloten. Dankzij deze overname verbreedt SAMSON haar productprogramma met name in de farmaceutische-, biotech-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Toonaangevende rol
De aankoop van SED versterkt de toonaangevende rol van SAMSON in de farmaceutische- en biotechsector en geeft wederom een impuls aan productieautomatisering op basis van de slimme, netwerkventieltechnologie van SAMSON, aldus dr. Andreas Widl, CEO van SAMSON.

SAMSON SED

Productassortiment
Circa 100 hoogopgeleide medewerkers van SED zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van metalen en kunststof membraanventielen voor aseptische toepassingen. Verder levert SED membraanventielen voor industriële toepassingen. Het assortiment omvat naast ventielen ook klepstandstellers, magneetventielen, signaaltransmitters en flowmeters. Met de overname verschaft SAMSON SED zich toegang tot een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk.

Productportfolio SAMSON
Samen met de gelieerde ondernemingen AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, RINGO VÁLVULAS, PFEIFFER, SAMSOMATIC, SED, STARLINE en VETEC biedt SAMSON een zeer compleet productprogramma aan regelventielen en afsluiters voor de procesindustrie en machinebouw.

Meer informatie: Website SEDCompany Profile SED (pdf)

WOTS Partners