TOP-electronics en Quectel presenteren de MC60: ’s werelds kleinste LCC quad-band GSM-, GPRS- en GNSS-module

Exposantennieuws, Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Electronics

Quectel MC60: ’s werelds kleinste LCC quad-band GSM-, GPRS- en GNSS-module

De MC60 is de kleinste quad-band GSM/GPRS-module geïntegreerd GNSS die momenteel op de markt is. Gebaseerd op de meest recente 2G-chipset, biedt de module – zelfs in barre omstandigheden – de beste prestaties in datacommunicatie, SMS en audio-diensten.

De ultra-compacte afmetingen van 18,7 x 16,0 x 2,1 mm maakt de MC60 tot een perfect platform voor een groot aantal M2M- en IoT-toepassingen. De MC60 GSM/GPRS + GNSS minimaliseert het energieverbruik door de GLP-modus (GNSS Low Power) en ondersteunt Bluetooth 3.0.

De MC60 van Quectel is een quad-band module met uitgebreide functionaliteit voor GSM en GPRS. De module ondersteunt een groot aantal internetprotocollen (TCP, UDP, PPP, FTP, HTTP en SSL) en beschikt over een Dual SIM Single Standby-functie, wat een goede oplossing is voor IoT-applicaties.

De module heeft een krachtige processor (Mediatek-chipset) die onder andere openCPU (een platform waarbij de applicatiesoftware op de MC60 draait), QuecFOTA (software-updates via het GPRS-netwerk voor zowel de firmware als de applicatiesoftware) en jamming-detectie ondersteunt.

Top electronics

De geïntegreerde GPS- en GLONASS-ontvanger heeft een hoge gevoeligheid van -167dBm@tracking met ingebouwde LNA, zodat een passieve GNSS-antenne zonder externe LNA gebruikt kan worden. De module ondersteunt de EPO-technologie (Extended Prediction Orbit). Deze technologie versnelt het vinden van de vereiste satellieten zodat de TTFF (Time To First Fix) wordt verkort zonder de noodzaak van een extra server.

Op basis van de EPO-data en de QuecFastFix Online-functie wordt bij een koude start van de module de TTFF zodanig gereduceerd dat deze vergelijkbaar is met de TTFF bij een warme start. Verder ondersteunt de module AlwaysLocate, GLP en EASY (embedded Assist System), hetgeen bijdraagt aan een goede positiebepaling in combinatie met een uiterst laag stroomverbruik.

Met zijn compacte afmetingen, geringe gewicht van 1,3 gram, laag stroomverbruik en uiterst concurrerend prijsniveau leent de MC60 van Quectel zich uitstekend voor batterijgevoede applicaties zoals track&trace voor zaken zoals fietsen maar ook voor (huis)dieren, alsmede lifestyle-producten zoals fietscomputers en sportaccessoires. Met zijn uitgebreide functionaliteit is de MC60 echter ook bruikbaar in tal van M2M/IoT-applicaties, asset trackers, telematica, automotive toepassingen, verkoopautomaten, beveiligingssystemen enzovoort.

Quectel levert topkwaliteit innovatieve GSM/GPRS-, UMTS/HSPA-, LTE- en GNSS-modules die in een brede reeks applicaties kunnen worden ingezet. De producten van Quectel zijn marktgeoriënteerd en ontworpen voor industriële toepassingen. Dat betekent dat zowel hardware als software uiterst robuust zijn. Alle Quectel-modules voldoen aan de RoHS- en andere regelgeving.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met TOP-electronics, Quectel’s eerste partner in Europa.

www.TOP-electronics.com, info@TOP-electronics.com

Op stand 9D037 van de WOTS presenteert Quectel de MC60 op dinsdag 5 oktober om 14.30 uur en woensdag 6 oktober om 11.30 uur.

WOTS Partners