Unieke Multi Frequency Technology meet vloeistof met gasinsluiting

Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Industry, Exposantennieuws World of Industrial Processing

Proline Promass Q Coriolis flowmeter

Of het nu om een custody transfer toepassing of strenge kwaliteitseisen van een product gaat – superieure meetnauwkeurigheid is van essentieel belang in vele industrieën.

De nieuwe Promass Q van Endress+Hauser heeft een innovatieve nieuwe technologie voor het actief compenseren van het meten van vloeistoffen met ingesloten lucht. Voor real-time compensatie wordt gebruik gemaakt van een revolutionaire en gepatenteerde nieuwe techniek in Coriolis metering – genaamd “Multi-Frequency Technology” (MFT).

Met deze innovatieve en wereldwijd unieke Multi-Frequency Technology (MFT), worden vloeistoffen met gasinsluiting betrouwbaar en nauwkeurig real-time meten. MFT met dezelfde set van dubbele buizen worden geëxciteerd bij twee verschillende resonantiefrequenties (modes) tegelijkertijd. De manier waarop deze twee modes reageren bij het meten van een vloeistof met dezelfde hoeveelheid ingesloten gas is significant verschillend. Door het constant analyseren van deze unieke resonantie eigenschappen van beide oscillatiemodes is het mogelijk om effectief en actief de meetafwijking te compenseren.

Wist u dat:

  • Dat fouten in de massaflow vaak te wijten zijn aan de aanwezigheid van zeer kleine belletjes of microbellen opgesloten in een vloeistof, die moeilijk te verwijderen zijn.
  • Dat dichtheidsmeting de nauwkeurigheid sterk beïnvloed door de vloeistofviscositeit en temperatuur, indien niet correct gecompenseerd wordt.

Met dit in het achterhoofd is de Promass Q ontwikkeld speciaal voor dit soort uitdagende en vaak kritisch toepassingen. De Q staat garant voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid voor de massaflow, volumestroom en dichtheidsbepaling.

 

Flowmeter Promass Q

Partners